Devlet destekli krediler, ihtiyaç kredisi kapsamında verilmekte olup kendi içerisinde kredi türüne bağlı olarak çeşitli koşulları içermektedir. Devlet destekli ihtiyaç kredilerinin ödeme vadelerinin uzun olması, birçok bankada farklı fırsatların sunulması gibi ekstra avantajları nedeni ile sıklıkla tercih edildiği bilinmektedir. Devlet destekli kredilerin kamu bankaları tarafından verildiği bilgisi de verilmektedir. Devlet destekli ihtiyaç kredilerinin gündem olmasının ardından en çok sorulan sorular arasında başvuru şartlarının ne olduğu ve bu kredilere nasıl başvurulacağı sorusu yer almaktadır.
Devlet destekli ihtiyaç kredisine başvurmanın belirli kısıtlama ve şartları bulunmaktadır. Temel İhtiyaç Kredisi kapsamında yapılan başvurularda, kredi miktarı önem arz etmektedir. Bu türdeki krediler 6 ay ertelemeli olmak üzere 10.000 ₺ destek sağlamaktadır. Bu kredi türünden faydalanmak isteyen kişilerin aylık gelirinin 5.000 ₺ ve altında olması gerekmektedir. Asgari ücretle çalışanlar, emekliler, serbest meslek çalışanları bu tür krediden faydalanabilecek kişiler arasında yer almaktadır. Bu konu hakkında dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar da bulunmaktadır.
İhtiyaç Kredilerinden doğru olarak faydalanabilmek için ilk olarak ihtiyaç ya da ihtiyaçların belirlenmesi gerekmektedir. İhtiyaç duyulan gerçek miktarın belirlenmesi, sizin hangi türdeki devlet destekli ihtiyaç kredisine başvuracağınızı belirlemesi bakımından önemlidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da faiz oranlarıdır. Faiz oranlarının analiz edilmesi, geri ödemelerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için önem taşımaktadır. Vadeler de yine aynı amaca hizmet eden başka bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Her bankanın dosya masrafı miktarı da kredi çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Dolayısı ile dosya masraflarının incelenmesinde de yarar vardır.
Devlet destekli ihtiyaç kredileri arasında Konut Kredisi, 2. El Konut Kredisi, Taşıt Kredisi, 2. El Taşıt Kredisi, Sosyal Hayatı Destek Kredisi ve Tatil Kredisi yer almaktadır. Bu krediler arasında faiz oranı ortalama olarak en yüksek olan 2. El Taşıt Kredisi iken en düşük ortalama faize sahip olan ise Sosyal Hayatı Destek Kredisidir.
Devlet destekli ihtiyaç kredisi veren bankalar ise Halkbank, Vakıfbank ve T.C. Ziraat Bankası olarak belirlenmiştir. Bankalara direkt başvurarak ya da mobil bankacılık üzerinden bu krediler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmeniz mümkündür.